Το Δελβινακόπουλο τίμησε τους πεσόντες ήρωές του

on .

DELBINAKOPOYLO EKDHLOSH 19 6 19

• Μνημείο αφιερωμένο στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους στους απελευθερωτικούς αγώνες 1912-13, 1920-22 και στο έπος του 1940, κοσμεί πλέον την πλατεία του Δελβινακόπουλου στον Δήμο Ζίτσας.
Αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στους αγωνιστές - ήρωες ο Δήμος, και η Τοπική Κοινότητα σε μια σεμνή τελετή, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτεχνήθηκε χάρη στην άοκνη προσπάθεια και τη δωρεά του κ. Κωνσταντίνου Στεργίου.
Την τελετή άνοιξε με χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Είναι δύσκολο να αποδώσει κανείς με λόγια και να εκφράσει με τον δέοντα τρόπο την οφειλόμενη τιμή και τον σεβασμό σε ανθρώπους που επιτέλεσαν το καθήκον τους πλήρως και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα. Η τιμή δεν αποδίδεται με λόγια, όσο πυκνά και καίρια αν είναι αυτά, αλλά πρωτίστως με πράξεις και έργα, όπως το παρόν, που έχουμε τη χαρά να αποκαλύπτουμε σήμερα. Έργα που διαιωνίζουν τη μνήμη και την τιμή των πεσόντων».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος - ερευνητής Μιχάλης Παντούλας. Ακολούθησαν, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και η βράβευση του δωρητή του μνημείου Κων/νου Στεργίου.