Η ΔΕΥΑΙ βρίσκεται στον… κόσμο της!

on .

DEYAI TAMPELA

• Πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει η πρόθεση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ να διορίσει, λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της, Γενικό Διευθυντή στην επιχείρηση, κάτι στο οποίο έχει αντιδράσει ήδη το σωματείο εργαζομένων. Στο θέμα παρεμβαίνει με επιστολή του στον «Π.Λ.» ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Χάρης Λεοντάρης ασκώντας κριτική στον Πρόεδρο Θωμά Μπέγκα και τον Αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών με χθεσινή του ανακοίνωση απαντάει σε ήπιους τόνους στην παράταξη Ελισάφ, η οποία επίσης άσκησε κριτική στο Δ.Σ. της επιχείρησης σχετικά με την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.

Η επιστολή Λεοντάρη
Στην επιστολή του ο Χάρης Λεοντάρης αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά σχετικά με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ:
«Κύριε Διευθυντά,
Διάβασα στην εφημερίδα σας ότι ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Χρυσοστόμου ύστερα από τις Δημοτικές εκλογές προχωράει σε δύο διαγωνισμούς. Με τον πρώτο η επιχείρηση ζητάει να ενοικιάσει κτήριο 1000 τμ για την στέγαση υπηρεσιών. Με τον δεύτερο διαγωνισμό θέλει να προσλάβει Γενικό Δ/ντή. Δυστυχώς δεν πρόκειται για φάρσα. Οι άνθρωποι, ίσως επειδή έχασαν τις εκλογές, έχουν πάθει vertigo!
Επιτέλους δεν αντιλαμβάνονται ότι εμπαίζουν τους συμπολίτες και προσβάλλουν τη νέα Δημοτική Αρχή που κέρδισε τις εκλογές και σε λίγο καιρό αναλαμβάνει την ευθύνη και της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ;
Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ να εγκρίνει πράξεις του Αντιπροέδρου που παραβιάζουν και τη λογική των συμπολιτών και την ετυμηγορία τους; Λίγες μέρες πέρασαν που οι πολίτες αποδοκίμασαν την τωρινή Δημοτική Αρχή και εξουσιοδότησαν μια άλλη παράταξη για να διαχειριστεί τα δημοτικά πράγματα. Επιτέλους η εξουσία μπορεί να θολώνει τόσο πολύ τη λογική τους και να τους οδηγεί σε ενέργειες τόσο προεκλογικές;
Ίσως η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος) επιθυμεί να συνεχίσει την άσκηση της εξουσίας παρά την αποδοκιμασία των συμπολιτών με την εγκαθίδρυση διαδόχων, λες και πρόκειται για κληρονομικό σύστημα από πατέρα σε παιδί. Μάλλον έχουν προσβληθεί από τον ιό του παλαιοκομματισμού και από την κυβερνητική πρακτική. Ζήλεψαν τους Υπουργούς που διορίζουν τα παιδιά τους πριν παραδώσουν τις καρέκλες.
Και επειδή οι ηττημένοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το ηθικό τους ολίσθημα, καλά θα κάνει ο νέος δήμαρχος να προστατέψει και την υστεροφημία τους, αλλά και τη χρηστή διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.
Άραγε δεν λογαριάζουν τους δημότες πως νιώθουν όταν βλέπουν τέτοιες ενέργειες σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και ενάντια σε κάθε αρχή χρηστής διοίκησης».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΙ
Απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ «Γιάννενα Νέα Εποχή», η οποία άσκησε κριτική στο Δ.Σ. της επιχείρησης για την πρόθεσή της να πληρώσει τη θέση του γενικού διευθυντή, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ τονίζει, μεταξύ άλλων τα εξής: «Επί πέντε χρόνια σκοπός όλων των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής που αφορούν τη ΔΕΥΑΙ, ήταν η εξυγίανση και η ορθή λειτουργία της επιχείρησης για το συμφέρον των πολιτών. Ειδικά η πολιτική απόφαση για την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή η οποία ελήφθη το 2017 (157/26-6-2017), πρέπει να τονιστεί ότι πάρθηκε ομόφωνα, παρουσία και εκπροσώπων των εργαζομένων. Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει επισημάνει τον προσωρινό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η λειτουργία της ΔΕΥΑΙ με Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή καλώντας μας ουσιαστικά να καλύψουμε τη θέση, όπως προβλέπεται».
Η ΔΕΥΑΙ επαναλαμβάνει ότι οι όποιες καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε δική της κωλυσιεργία αλλά στην αλλαγή της νομοθεσίας δύο φορές και στον ΑΣΕΠ και καταλήγει επισημαίνοντας πως «ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι η διαδικασία δεν πρέπει να διακοπεί για το καλό της επιχείρησης».