Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα

on .

SOULIOTES

• Οι Δήμοι Δωδώνης και Σουλίου, σε συνεργασία με την κοινότητα Ζωτικού και το Σύλλογο Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού, τίμησαν σεμνά, όπως θα το ήθελαν οι ήρωες, τη μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα. Στο τοπωνύμιο «Λιβάδι», ανάμεσα στις βουνοκορφές της Βρυτζάχας, υπάρχει ένα πέτρινο μνημείο, που θεμελίωσε ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος, για τους πολεμιστές, που έπεσαν στο σημείο εκείνο, πολεμώντας τα στρατεύματα του Αλή Πασά.
Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμούς από εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ιστορικός - ερευνήτρια Λιάνα Μπακογιάννη, που με τεκμηριωμένα στοιχεία έδωσε το ακριβές περίγραμμα της μάχης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο Ιωάννης Λάζος από την Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης και οι Βασίλης Χήρας και Ηλίας Λαδόπουλος από το Δήμο Δωδώνης, οι Δημήτρης Δημητρίου και Παναγιώτης Παπάς από το Δήμο Σουλίου, ο Νίκος Πάκος - πρόεδρος Ζωτικού, ο Παναγιώτης Καρράς - πρόεδρος της Αδελφότητας Ζωτικιωτών Αθήνας κ. ά.

H. M.