Οριστικά εκτός του Υπερταμείου και τα 57 ακίνητα του Δήμου Ιωαννιτών

on .

STRATOPEDO BELISSARIOY

• Εκτός του Υπερταμείου μένουν τελικά και τα 57 ακίνητα του Δήμου Ιωαννιτών, ένα θέμα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της μεταβίβασης των 57 ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. συζητήθηκε προχθές στο αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ, ωστόσο, όπως ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος του Δήμου η δίκη θα ακυρωθεί καθώς με το ΦΕΚ 1866 που εκδόθηκε στις 27 Μαΐου όλα τα ακίνητα που αφορούσαν στο Δήμο Ιωαννιτών εξαιρούνται τελικά από την μεταβίβασή τους στο λεγόμενο «Υπερταμείο».
Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε θετικά ένα μεγάλο ζήτημα, για το οποίο η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο, κινούμενη στη συνέχεια τόσο νομικά όσο και πολιτικά για να αποτρέψει μια αρνητική εξέλιξη.
«Η Δημοτική Αρχή όχι για λόγους εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά γιατί θεωρεί ότι υπήρχαν συγκεκριμένα κενά τα οποία μπορεί να είχαν αρνητικές συνέπειες για μια σειρά ακινήτων ανέδειξε το θέμα, προκάλεσε μια δημόσια συζήτηση από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και προχώρησε, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει, τόσο σε νομικές όσο και σε πολιτικές κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσει το συμφέρον του τόπου. Το αποτέλεσμα σίγουρα μας δικαίωσε», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.