Απεργία στην ΕΡΤ εν μέσω προεκλογικής περιόδου!

on .

ERT PINAKIDA

• Την απόφαση για την προκήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη 18 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 16:00 και επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έλαβε ομόφωνα το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αποφασίστηκε κατ’ αρχήν στάση εργασίας την Τρίτη, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε συνέλευση ενημέρωσης και κατά δεύτερον την πραγματοποίηση από τις 19 Ιουνίου 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ αποφάσισαν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου να απέχουν συνειδητά από την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση προκειμένου να πιέσουν ώστε να επιλυθούν τα αιτήματά τους.
Τι ζητούν:
- Την ολοκλήρωση της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού.
- Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και όλων των δομών της με τον απαιτούμενο εξοπλισμό προετοιμασίας, παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της περιουσίας της με προσλήψεις άκρως απαραίτητου προσωπικού και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας.
- Την υπογραφή ΣΣΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ (με νέο μισθολόγιο και την απεμπλοκή από το ενιαίο, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κλπ).