Με το παλιό καθεστώς από σήμερα οι εξετάσεις στα Διαγνωστικά Κέντρα

on .

DIAGNOSTIKO KENTRO

• Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους, όπως πριν, πληρώνοντας μόνο το ύψος της συμμετοχής τους, δηλαδή το 15% του κόστους της εξέτασης. Ας σημειωθεί ότι κάποια Διαγνωστικά Κέντρα στα Γιάννενα, δεν ακολούθησαν ούτε χθες την απόφαση για πληρωμή του 85% από τους ασθενείς.
Στη συνάντηση της Επιτροπής με τον Υπ. Υγείας και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι παριστάμενοι τόνισαν ότι οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία ο εργαστηριακός κλάδος θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα.

Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τα Διαγνωστικά και την Κυβέρνηση, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων σε χθεσινή ανακοίνωσή του εξέφρασε την απογοήτευση, το θυμό και την αγανάκτησή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έγιναν διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αλλά και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία…».
Παράλληλα σημειώνει ότι «οι συνταξιούχοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών αλλά και συμμετέχοντας με τις κρατήσεις του 6% από την πενιχρή τους περίθαλψη...».