Ακόμη 34 νέα στέγαστρα για θέσεις του αστικού ΚΤΕΛ

on .

STASH ASTIKOY KTEL MAKETA 11 6 19

• Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» στράφηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, διεκδικώντας 150.000 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων στεγάστρων στις στάσεις του Αστικού.
Στην πρόταση που κατέθεσε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτείνεται η παρέμβαση σε 34 θέσεις στάσεων αστικών γραμμών με την αντικατάσταση υφιστάμενων, καθώς και την τοποθέτηση νέων σε σημεία που δεν υπάρχουν.
Όπως οι στάσεις που αντικαταστάθηκαν ήδη στο Δήμο Ιωαννιτών έτσι και οι νέες, θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή, θα διαθέτουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον, ενώ θα παρέχουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο ίντερνετ. Επίσης, θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους και θα εξασφαλίζουν ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα νέα στέγαστρα αφορούν τρεις τύπους: ΤΥΠΟΣ Α μήκους 400εκ με πλαϊνά πετάσματα και πλάτη, ΤΥΠΟΣ Β μήκους 400εκ χωρίς πλαϊνά πετάσματα με πλάτη και ΤΥΠΟΣ Γ μήκους 400εκ χωρίς πλαϊνά και πλάτη.
Καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του τύπου στεγάστρου που θα τοποθετηθεί στις στάσεις είναι το πλάτος του πεζοδρομίου.
Η επιλογή των στάσεων αστικών συγκοινωνιών, στις οποίες θα τοποθετηθούν τα στέγαστρα, βασίζεται στην εξυπηρέτηση του επιβάτη. Βασικά κριτήρια είναι η ημερήσια επιβατική κίνηση επιβιβαζόμενων επιβατών, το πλήθος των γραμμών/δρομολογίων που εξυπηρετεί η στάση, η κατηγορία της οδού στην οποία βρίσκεται η στάση και τέλος λαμβάνεται υπόψη που υπάρχουν σήμερα στέγαστρα.
Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία καθώς ο υφιστάμενος αριθμός των στεγάστρων δεν είναι ποσοτικά επαρκής για την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού.
Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας ανέφερε τα εξής: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας προς όφελος των συνδημότων μας, όπως κάνουμε από την αρχή της θητείας μας. Η αντικατάσταση των στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ ήταν μια αναγκαιότητα για πολλούς λόγους, την ίδια ώρα που νέες στάσεις είναι απαραίτητες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Τα πρώτα σχόλια από τις νέες στάσεις που τοποθετήσαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά κι έτσι ερχόμαστε τώρα να συνεχίσουμε αυτή μας την πρωτοβουλία μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».