Έργα αποχέτευσης ομβρίων σε Ελεούσα και Ζωοδόχο

on .

ERGA APOXETEYSHS SOLHNES

• Δυναμικά συνεχίζει το έργο της η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την επανεκλογή του Μιχ. Πλιάκου στο αξίωμα του Δημάρχου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών.
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν προς δημοπράτηση οδεύουν τα έργα αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα που εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ, μετά την αποδοχή των αποφάσεων ένταξης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το απόγευμα της Δευτέρας.
Με την κατασκευή τους, θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο ο οικισμός της Τ.Κ. Ζωοδόχου, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της Δ.Κ. Ελεούσας που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα λιμνάζοντα όμβρια νερά. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται ανά έργο είναι οι ακόλουθες:
- Στο έργο «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου» με προϋπολογισμό 2.180.000 ευρώ, το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου, από τα οποία τα 2.540 μ. αφορούν δίκτυα με φρεάτια υδροσυλλογής και τα 1.070 μ. αφορούν δίκτυο αποχέτευσης προς τον τελικό αποδέκτη.
- Το έργο «Διευθέτηση Ομβρίων Δ.Κ. Ελεούσας», αφορά παρεμβάσεις στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21ης Φεβρουαρίου, Φιλίππου, το υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα καθώς επίσης και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.

* * *
Υπενθυμίζεται πως τα έργα «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων Τμήματος οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου», και «Διευθέτηση Ομβρίων Δ.Κ. Ελεούσας» εντάχθηκαν, τον περασμένο Απρίλιο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος.