Δυνατό μπουρίνι έπληξε χθες το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

on .

MPOURINI

• Άνοιξαν οι ουρανοί χθες το απόγευμα και το πρώτο δυνατό καλοκαιρινό μπουρίνι, που κατά διαστήματα συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και όσοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο δρόμο, έτρεχαν να προφυλαχθούν κάτω από κάποιο υπόστεγο, ενώ πολλοί ήταν οι οδηγοί που ακινητοποίησαν τα οχήματά τους.
Για σήμερα, Τετάρτη οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αίθριο γενικά καιρό, ενδέχεται όμως να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στο μεταξύ, από χθες η γειτονική Άρτα μετρά τις πληγές που άφησε πίσω της η προχθεσινή ισχυρή χαλαζόπτωση. Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.
Οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης (Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες κ.α.), με το Δήμαρχο να επισκέπτεται χθες το πρωί καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και να συνομιλεί με παραγωγούς.