Στην Πρέβεζα επένδυση 15 εκ. ευρώ για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης!

on .

FARMAKEYTIKH KANNABH

• Τη λήψη άδειας για καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ήπειρο με άδεια που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, γνωστοποίησε η εταιρεία GReenCann. Πρόκειται για μια 100% ελληνική εταιρεία του φαρμακευτικού κλάδου και μία από τις πρώτες που υπέβαλε αίτηση και έλαβε τη συγκεκριμένη άδεια στην Ελλάδα.
Η πρωτοποριακή για τη χώρα μας επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 42.000 τ.μ στην Πρέβεζα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ και η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 50 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας. Μας τιμάει πολύ η εξέλιξη αυτή, ενώ η επιλογή μας να επενδύσουμε στην Πρέβεζα ήταν συνειδητή. Έτσι ελπίζουμε ότι θα δοθεί στην Ήπειρο η ώθηση που χρειάζεται για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής».
Στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών σκευασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και την προαγωγή υγείας.

Υψηλής τεχνολογίας…
Για την ανάπτυξη της επένδυσης η GReenCann χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής όπως η τεχνολογία της DutchGreenHouses, της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής θερμοκηπίων, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της, φέρνοντας ουσιαστικά τη μακραίωνη ολλανδική παράδοση στην κατασκευή θερμοκηπίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο. Η σύγχρονης μορφής καλλιέργεια έχει χαμηλές απαιτήσεις σε νερό το οποίο θα συμβάλει στη βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ αντίστοιχα έχοντας προβλέψει πρωτίστως για την προστασία και την καθημερινότητα των πολιτών η επένδυση είναι ιδιαίτερα χαμηλής όχλησης.