Η Φρόντζου Πολιτεία ξεκινά συνεργασία με τα Αρσάκεια Σχολεία

on .

FRONTZUPOLITEIA

• Αύριο, Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό Κέντρο της Φρόντζου Πολιτείας θα παρουσιαστεί η έναρξη συνεργασίας της Φρόντζου Πολιτείας με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια Σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης «Where generations meet!».
Η Φρόντζου Πολιτεία στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, πιστή στις προσπάθειές της για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο σε Κοινωνικό αλλά και Περιβαλλοντικό επίπεδο υλοποιεί το κοινωφελές πρόγραμμα “where generations meet!”, θέτοντας πλέον στόχους ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης όχι μόνο των επισκεπτών της αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε θέματα όπως το Περιβάλλον, η Ιστορία και ο Πολιτισμός του τόπου μας.
Πρώτη δράση του προγράμματος είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων μέσα στο έτος, με ανοιχτό κάλεσμα παιδιών ηλικίας 4 – 12 ετών. Παιδιά τόσο των επισκεπτών, όσο και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δωρεάν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα οργανωθούν και θα υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων στο συγκρότημα της Φρόντζου Πολιτείας. Μια προσφορά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στα παιδιά της πόλης. Κοινός στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαγωγή της γνώσης σε θέματα Περιβάλλοντος, Ιστορίας και Πολιτισμού της περιοχής μας, υπό την αιγίδα των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων.
Η Πρώτη Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου με θέμα το «Νερό»:
Δράση: Ενημερωτικές δραστηριότητες και υπαίθρια εργαστήρια με πειράματα, SΤΕΑΜ και ρομποτικής με θέμα το νερό. Από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων. Ηλικιακή ομάδα: 4-10 ετών. Χώρος: Υπαίθριος χώρος Φρόντζου Πολιτεία (σε περίπτωση κακοκαιρίας Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία). Ώρα Διεξαγωγής: 10:00 – 14:00 Εμπλεκόμενοι φορείς: Αρσάκειο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Ιωαννίνων, Φρόντζου Πολιτεία. Η προσέλευση στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.