Σημαντική πηγή πληροφοριών τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

on .

TSOUFH GAK

• Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, όπου και περιηγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Ροζίνας Καρώνη με θέμα «Των Πλειάδων Απαστράπτοντα Κάστρα».
Στο περιθώριο της επίσκεψης, η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Διευθύντρια των Αρχείων, κα Μάρθα Παπαδοπούλου, με μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και υπαλλήλους για τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με τον οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός, η ενδυνάμωση και η εξωστρέφεια των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ).
Η κα Τζούφη τόνισε πως τα ΓΑΚ αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών, καθώς και χώροι διατήρησης της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή του πλούτου που φυλάσσεται στα ΓΑΚ, την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των αρχείων και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά.