2,7 εκ. για πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα

on .

SIARABA

• Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 της πράξης «Διαμορφώσεις – πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα».
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στους δρόμους που περιβάλλονται από τις οδούς Ι. Γερβασίου - Μητροπόλεως, Αβέρωφ, Εθνικής Αντιστάσεως, Γαριβάλδη και Μετσόβου με εξαίρεση την οδό Γιοσέφ Ελιγιά, διαμορφώνοντας ένα δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.
Η παρέμβαση στοχεύει στην αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της παραλιμνίου ζώνης, καθώς δημιουργείται ένα περιβάλλον ελκυστικό για πεζή μετακίνηση, συμβατό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της περιοχής για εμπόριο και αναψυχή και καθιστώντας την περισσότερο ελκυστική για τον επισκέπτη. Επιπλέον αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 2.724.175,07 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.
Λίγο αργότερα ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό έργο – παρακαταθήκη της Δημοτικής Αρχής.
«Είναι σημαντικό πως μέσα από την οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής αφήνουμε παρακαταθήκη ένα ακόμα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αυτό δείχνει την πρόοδο που έχουμε κάνει βάσει του σχεδιασμού που εκπονήσαμε σε ότι αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μιλάμε για παρεμβάσεις που αλλάζουν όψη στον αστικό ιστό της πόλης με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρο το Δήμο», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.