Τρέχουμε, δεν φοράμε ζώνη - κράνος και έχουμε ανασφάλιστα οχήματα!

on .

TROXAIO ATYXHMA

• Δύο ακόμη θύματα προστέθηκαν στη λίστα των θανάτων από τροχαία στην Ήπειρο το μήνα Μάιο, ενώ άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα κυριότερα αίτια των παραπάνω τροχαίων είναι: Υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς σύνεση.
Τα θανατηφόρα τροχαία και οι αιτίες που τα προκαλούν δεν διδάσκουν τους οδηγούς, όπως αποδεικνύεται και από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από συνεργεία της Τροχαίας, στις οποίες κυριαρχούν η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, ενώ παρά τις προειδοποιήσεις εντοπίστηκαν και 81 οχήματα να κυκλοφορούν ανασφάλιστα!
Για έναν ακόμη μήνα στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται η υπερβολική ταχύτητα με 1.259 παραβάσεις. Ακολουθεί η μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων με 262 παραβάσεις και η μη χρήση ζώνη ασφαλείας με 178. Άλλοι 68 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια μέθης και 70 να μιλούν στο κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση. Υπήρξαν όμως και αρκετές παραβάσεις για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη (28), για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (73), για αντικανονικό προσπέρασμα (59), για αντικανονικούς ελιγμούς (8) και για φθαρμένα ελαστικά (35).
Τέλος βεβαιώθηκαν και 590 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.