Στο στόχαστρο Αλβανών και τα Κοιμητήρια των Ελλήνων πεσόντων!

on .

BOYLIARATI NEKROTAFEIO

• Για μια ακόμη φορά η Αλβανία σείστηκε από τις διαδηλώσεις κατά του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Χιλιάδες οπαδοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με αφορμή την επίσκεψη στα Τίρανα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιανς Στόλτενμπεργκ, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ έξω από τη Βουλή ζητώντας την παραίτηση της Κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η συγκέντρωση ήταν επεισοδιακή, τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί και διαδηλωτές και έγιναν 42 συλλήψεις.
Η πολιτική αστάθεια στην Αλβανία, οξύνει τον ανθελληνισμό, ενώ οι «Τσάμηδες» συνεχίζουν ανενόχλητοι τη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας.
Τα τελευταία 24ωρα δύο νέες «ιστορίες» είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινή κατάληξη στους «Τσάμηδες». Η πρώτη αφορά εκδήλωση της Ένωσης «Τσαμουριά» στη μνήμη του Ιταλού στρατηγού Ενρίκο Τελλίνι που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής των Μεγάλων Δυνάμεων για τη χάραξη των Ελληνοαλβανικών Συνόρων το 1923 και η δεύτερη άρθρο της Αλβανικής εφημερίδας, με το οποίο αμφισβητείται η διαδικασία ταυτοποίησης των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, ενώ καταλήγοντας ζητείται η ανέγερση μνημείων στην Ελλάδα για τους Αλβανοτσάμηδες!
Άρθρο-πρόκληση!
Στο άρθρο της εφημερίδας SOT, δύο Αλβανοί ιατροδικαστές, αμφισβητούν την επιστημονική ταυτοποίηση των πεσόντων στρατιωτών, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία Ελλάδος- Αλβανίας που έχει υπογραφεί (μεταξύ κόπων και βασάνων), «έρχεται σε αντίθεση με τη σχετική διεθνή νομοθεσία από τη μια μεριά και σε βάρος της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, από την άλλη».
Φοβούνται… διεκδικήσεις!
Στη συνέχεια δεν διστάζουν να συνδέσουν τα στρατιωτικά νεκροταφεία με τη στήριξη ελληνικών διεκδικήσεων σε βάρος της Αλβανίας.
«Η κατασκευή των κοιμητηρίων- αναφέρουν- κατά τη Σύμβαση της Γενεύης, για στρατιώτες που έπεσαν σε άλλη χώρα από τον τόπο τους, έπρεπε να έχει έναν θεμελιώδη λόγο, όπως στην περίπτωση των πολεμικών δραστηριοτήτων των Ελλήνων το 1940-41 και αυτός είναι ακριβώς ότι αυτά τα νεκροταφεία θα εξυπηρετήσουν στο μέλλον, ως στήριξη των ελληνικών διεκδικήσεων στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, τη λεγόμενη από τους Έλληνες “Βόρειο Ήπειρο”. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ιστορία του ελληνικού νεκροταφείου στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, πριν ένα χρόνο, όπου έλληνας εξτρεμιστής (έτσι χαρακτηρίζουν τον ήρωα Κ. Κατσίφα) κατάφερε να πραγματοποιήσει ένοπλη επίθεση εναντίον αλβανών αστυνομικών, λαμβάνοντας ως πρόσχημα τον «φόρο τιμής για τους νεκρούς στρατιώτες».
Μνημεία για τους «Τσάμηδες»!
Βεβαίως ο όρος «Βόρειος Ήπειρος», δεν λέγεται απλά από τους Έλληνες, αλλά περιλαμβάνεται στις διεθνείς συνθήκες (Πρωτόκολλο Κέρκυρας), αλλά αυτή την …λεπτομέρεια που προσπαθεί να «διαγράψει» η Αλβανική προπαγάνδα, η οποία επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να αναδείξει το «Τσάμικο» ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό οι συντάκτες του άρθρου, σημειώνουν ότι έπρεπε να τηρηθεί η αρχή της αμοιβαιότητας, φτιάχνοντας η Ελλάδα μνημεία για τους Αλβανοτσάμηδες που εκδιώχθηκαν ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
«Γκρεμίστε τα κοιμητήρια»!
Καταλήγοντας ζητούν την κατάργηση των ελληνικών νεκροταφείων: «Για αυτό- σημειώνουν- θα πρέπει το συντομότερο, η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για αυτά τα νεκροταφεία να καταργηθεί από το κράτος μας, όπως συνέβη στην Εσθονία, όπου με βάση την απόφαση της κυβέρνησης κατεδαφίστηκαν οι τάφοι των ρώσων στρατιωτών που είχαν πέσει στον εκεί πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας, επειδή για τον εσθονικό λαό η απελευθέρωση της χώρας τους από τον φασισμό, από τους σοβιετικούς στρατιώτες, θεωρήθηκε ως αρχή νέας εισβολής».ας εισβολής».
Η εκδήλωση των «Τσάμηδων»
Η εκδήλωση της Ένωσης «Τσαμουριά» για τον δολοφονηθέντα Ιταλό στρατηγό Ενρίκο Τελλίνι με τους ακολούθους του τον Αύγουστο του 1923 στην Κακαβιά, χρησιμοποιήθηκε από τον αρχηγό του «Τσάμικου» κόμματος "PDIU" Σπετίμ Ιντρίζι, ως μια ακόμη αφορμή παραχάραξης της ιστορίας. Ούτε λίγο- ούτε πολύ ο Ιντρίζι ισχυρίστηκε ότι "η Ηπειρωτική γη είναι αλβανική και αυτό επεδίωκε και ο Ιταλός στρατηγός, να την παραδώσει, δηλαδή, στους Αλβανούς". Βέβαια έχει αποδειχθεί πως ο Ιταλός στρατηγός και οι ακόλουθοι του δεν δολοφονήθηκαν από Έλληνες, αλλά από Αλβανούς που αντιδρούσαν στη χάραξη των συνόρων. Παρ΄ όλα αυτά οι «Τσάμηδες» και αυτό το γεγονός επιχειρούν να το «μεταφέρουν» στα δικά τους μέτρα…