Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

on .

KAIROS

Ιούνιος και δεν λέει να… μυρίσει ακόμη καλοκαίρι! Από το βράδυ της Κυριακής η θερμοκρασία έπεσε αισθητά, ενώ χθες όλη μέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Την ραγδαία αλλαγή του καιρού επεσήμανε και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδοντας μάλιστα έκτακτο δελτίο, το οποίο αφορά και την Ήπειρο.
Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται και τις επόμενες ημέρες και για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων – πολιτών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σήμερα από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η ΕΜΥ, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προβλέπει ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Από την Παρασκευή πάντως ο καιρός αναμένεται να επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει το Σάββατο τους 30 βαθμούς Κελσίου.