Ο «Μεγάλος Δακτύλιος» της πόλης παίρνει το δρόμο της υλοποίησης

on .

4

• Το δρόμο της χρηματοδότησης και υλοποίησης παίρνει ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας. Πρόκειται για τον Μεγάλο Δακτύλιο, προϋπολογισμού άνω των 27 εκατ. ευρώ!
Ο Δήμος Ιωαννιτών έλαβε προχθές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, την απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «Οδικός άξονας Πανηπειρωτικό Στάδιο - κόμβος Βογιάννου. Ολοκλήρωση οδικού δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων». Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί η αίτηση χρηματοδότησης, καθώς ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση.
Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακό το οποίο συνδέει το Μητροπολιτικό Κέντρο στο νότιο άκρο της πόλης (οδός Βογιάννου) μέσω της Λεωφόρου Γεννηματά, της Λεωφόρου Ιωνίας, της Λεωφόρου Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής-Κατσικά και μιας προτεινόμενης περιαστικής οδού στο νότιο όριο του οικισμού Ανατολής, με την Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου.
Το οδικό δίκτυο ολοκληρώνει τη σύνδεσή του με την Εθνική Οδό μέσω του υπολειπόμενου τμήματος της οδού Ιωαννίνων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας:
• της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας
• της οδού Ιωαννίνων (Ανατολή)
• της Οδού 3ης Σεπτεμβρίου (Κατσικά)
Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει τρία υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 27.336.070,75 ευρώ.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας σε δήλωσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε διασφαλίσει τους πόρους για τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τα Γιάννενα ένα σύγχρονο, ανοιχτό Δήμο, φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Είμαι σίγουρος ότι οι Γιαννιώτες δεν θα επιτρέψουν την ανακοπή αυτής της πορείας».