40χρονος Ηπειρώτης αποπειράθηκε να αποπλανήσει δύο ανήλικα κορίτσια!

on .

PERIPOLIKO

• Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες στο αστυνομικό δελτίο της Ηπείρου. Μια από αυτές, η οποία θα πρέπει να ταρακουνήσει κοινωνία και Αρχές είναι το περιστατικό απόπειρας αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε πόλη της Ηπείρου (δεν ανακοινώθηκε σε ποια) ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνησης ανηλίκων.
Ειδικότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο δράστης πλησίασε, σε διαφορετικές περιοχές, δύο ανήλικα κορίτσια, που κινούνταν πεζά και με ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις αποπειράθηκε να προσβάλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους, ενώ παράλληλα αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποπλανήσει τη μία.
Μετά τις σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 40χρονο και να τον συλλάβουν, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Απάτες με δήθεν επιδοτήσεις!
Δύο ακόμη σοβαρές υποθέσεις στο χθεσινό αστυνομικό δελτίο αφορούσαν απάτες σε βάρος δυο επιχειρηματιών σε Παραμυθιά και Πρέβεζα, από τους οποίους επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης!
• Η πρώτη περίπτωση απάτης αφορά ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Πρέβεζα. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 39 ετών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα προχθές το πρωί, ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.250 ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣ.ΠΑ.
• Η δεύτερη απάτη έγινε σε βάρος 61χρονου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Γι΄ αυτή την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού.
Ο δράστης προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος κατάφερε να πείσει τον 61χρονο να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού, για τουριστική επιχείρηση.

Άλλες υποθέσεις
• Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε στην Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 18 και 25 ετών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι δύο δράστες, τον Οκτώβριο του 2015 στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, διέρρηξαν φορτηγό, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν τσαντάκι, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
• Στην Άρτα συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 18 μηνών, για κλοπές.
• Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας, έπειτα από την προχθεσινή σύλληψη τριών ατόμων στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, περίπου 36 κιλά κάνναβης (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.») συμπληρωματικά αναφέρει η ΕΛΑΣ ότι ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία και ενός ακόμη 34χρονου ημεδαπού, που εμπλέκεται στην υπόθεση.