Και ο δήμαρχος Ιωαννίνων εκτελεί έργα με απευθείας αναθέσεις!

on .

MPEGKAS ANATOLH ANATHESH 23 5 19

• Ο άνθρωπος που τάχθηκε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, από την αρχή της θητείας του, δυστυχώς, βάλθηκε κι αυτός να χτίσει ένα φαύλο πελατειακό σύστημα. Τώρα, εν όψει των εκλογών ξεπέρασε κάθε όριο.
Για το δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ο λόγος, που κομπορρημονεί ότι νοιάζεται και για τη νομιμότητα, την οποία όμως, όπως αποδεικνύεται, συστηματικώς καταπατεί, εξευτελίζοντας και κάθε έννοια αξιοκρατίας και υγιούς ανταγωνισμού.
Ενδεικτικώς, μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, στις 21 Μαΐου, ο κ. Μπέγκας με τέσσερις αποφάσεις του, προέβη σε απευθείας ανάθεση του έργου της επισκευής των κάδων των απορριμμάτων στην ίδια εταιρεία, ποσού 24.667,32 ευρώ εκάστη! (ΑΔΑ 65ΓΦΩΕΩ-777, ΩΑΚΧΩΕΩ-Π4Σ, ΩΘΦ1ΩΕΩ-39Ζ και 6Χ6ΒΩΕΩ-ΣΓ6).
Περιφρονεί το νόμο ο δήμαρχος, αφού 1) δεν επιτρέπεται να δοθεί απευθείας ανάθεση πάνω από μιά φορά στον ίδιο, 2) απαγορεύεται διά... ροπάλου η κατάτμηση έργου ή προμήθειας, 3) θα πρέπει να αιτιολογείται η έκτακτη ανάγκη και το κατεπείγον της ανάθεσης και 4) όφειλε να καλέσει περισσότερους και να κάνει κλήρωση ή να προβεί σε δημόσια πρόσκληση.
Ο Εισαγγελέας έχει πλέον το λόγο, πρωτίστως δε οι πολίτες!
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ