Η Ε’ ΚΟΗ έριξε βάρος στις υποδομές και την πάταξη της λαθροθηρίας!

on .

PAPAGRHGORIOY NIKOS KOH

• Σημαντικό έργο έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, τόσον όσον αφορά στη διαφύλαξη του γνήσιου χαρακτήρα του ελεύθερου κυνηγιού όσο και στην πάταξη της λαθροθηρίας που αποτελεί «πληγή» για όλο αυτό τον κόσμο ο οποίος ασχολείται υπεύθυνα με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Τα βήματα που έγιναν ήταν πολλά και η παρουσία της Θηροφυλακής της Ε΄ ΚΟΗ αξιολογείται θετικά. Γι’ αυτό δεν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας οι κυνηγετικοί σύλλογοι – μέλη της ανέδειξαν εκ νέου Πρόεδρο τον Νίκο Παπαγρηγορίου.

Απολογισμός - στόχοι
Σε δηλώσεις του χθες ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου αφού ευχαρίστησε τα μέλη της για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια η Ε’ ΚΟΗ πραγματοποίησε τεράστιο έργο, με στοχευμένες ενέργειες για την διατήρηση του ελεύθερου κυνηγιού».
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό έργου, ο κ. Παπαγρηγορίου τόνισε πως «καταφέραμε, να επιτραπεί και να αναγνωριστεί το κυνήγι ως απολύτως συμβατή δραστηριότητα στους υγροτόπους του Αμβρακικού και της Σαγιάδας. Κατασκευάσαμε και λειτουργούμε το πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο που προβάλλει την τεράστια συμβολή των κυνηγετικών οργανώσεων στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και το εκτροφείο ορεινής πέρδικας για τον εμπλουτισμό βιοτόπων και τη διατήρηση του είδους. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων σε όλη την περιοχή ευθύνης μας».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας με τεκμηριωμένες προτάσεις στην σύνταξη του Π.Δ. της Παμβώτιδας, τονίζοντας πως «καταφέραμε να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγιού στο λεκανοπέδιο», αλλά και στη συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στα προγράμματα πρόληψης της λύσσας και της πανώλης των χοίρων, καθώς και στην ενεργό συμμετοχή της Ε΄ ΚΟΗ στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας με μέσα και προσωπικό για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.
Μίλησε επίσης για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επισημαίνοντας πως αυξήθηκε σημαντικά η δύναμή της και προανήγγειλε την προκήρυξη νέων θέσεων θηροφυλάκων για την πρόληψη και την πάταξη της λαθροθηρίας.

Περί εκλογών
Με την ιδιότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνου για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Παπαγρηγορίου έκανε χθες κι ένα σύντομο απολογισμό πάνω σ’ αυτή τη δραστηριότητα, αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό και τη νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, την υλοποίηση αναδασμών και τον προγραμματισμό για νέο μητρώο νέων αγροτών, την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε Ελλάδα και το εξωτερικό, την προστασία της τιμής του γάλακτος προς όφελος των παραγωγών και την τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης σε έκταση στον Παρακάλαμο Πωγωνίου για τη μείωση των ζημιών που προκαλούν οι επιδρομές αγριόχοιρων στις καλλιέργειες.
Ως εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη ο Ν. Παπαγρηγορίου ζήτησε και πάλι τη στήριξη των πολιτών, ενώ ως Πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ ζήτησε τη βοήθεια όλων των κυνηγών σε αυτές τις εκλογές, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να δυναμώσει η φωνή των κυνηγών και να μπορέσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγιού».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ