«Σαράντισε» στο δρόμο το έγγραφο και ακόμη να φτάσει στην Περιφέρεια από το Δήμο!

on .

PAIDIA AMEA

• Ζήτημα προτεραιότητας για την Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών αποτελεί η μεταστέγαση του Σχολείου Ανάπηρων Παιδιών (Σ.Α.Π.) σε αυτοτελή χώρο και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ακόμη δεν έχει διευθετηθεί το θέμα!
Με νέα ανακοίνωσή της προς την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, η Ένωση Γονέων ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για ένα ζήτημα, για το οποίο είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τις 10 Απριλίου (!), κατηγορώντας την Διοίκηση του Δήμου για έλλειψη σοβαρότητας!
Σύμφωνα με το…. ιστορικό της υπόθεσης που παρουσιάζουν οι γονείς «στις 10 Απριλίου συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου (κ. Μπαμπασίκα) παρουσία αντιπροσωπείας γονέων του Σχολείου, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως διαδικαστικά το θέμα έχει λήξει. Μας ενημέρωσε πως ο χώρος αποχαρακτηρίστηκε, δόθηκε άδεια κατεδάφισης και απέμεινε μόνο το έγγραφο προς την Περιφέρεια και οι ενέργειες από την Περιφέρεια για διαμόρφωση του χώρου, ζήτημα δηλ. λίγων ημερών, ώστε αμέσως μετά να στηθεί το Προκάτ Σχολείο».
Ωστόσο σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι γονείς δεν εφησύχασαν «και μη βλέποντας έναρξη των εργασιών, αντιπροσωπεία γονέων του Σ.Α.Π. και της Ένωσης επισκέφτηκε ξανά δύο φορές τον κ. Μπαμπασίκα, ο οποίος στις 9 Μαΐου (ένα μήνα μετά την πρώτη διαβεβαίωση) τους ενημέρωσε πως το έγγραφο ακόμα δεν στάλθηκε στην Περιφέρεια καθώς εκκρεμούσαν στοιχεία ενώ στις 10 Απρίλη ήταν όλα έτοιμα για αποστολή»!
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων θέτει προς τη Δημοτική Αρχή τα εξής ερωτήματα:
- Υπάρχει βούληση να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών με κινητικά προβλήματα;
- Θα διατεθεί ο χώρος του Παλιού «Χατζηκώστα» για τη στέγαση του Σ.Α.Π.;
- Πόσος χρόνος χρειάζεται ακόμα (καθώς δεν ήταν αρκετές οι 40 ημέρες) για να φτάσουν οι άδειες και τα υπόλοιπα στοιχεία στην Περιφέρεια, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία;