Μειωμένη η κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

on .

SALES

• Χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι κατέγραψαν επτά στις δέκα επιχειρήσεις (70%) κατά τις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις του 2019, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ. Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χειρότερο του αντίστοιχου περσινού (56%).
Σχεδόν οι μισές (48%) επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις δεν επηρεάζουν το συνολικό τζίρο της ανοιξιάτικης – καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ένα επίσης σημαντικό ποσοστό (41%) θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρνητικό αντίκτυπο και μόλις το 7% ότι έχει θετικό.
Ως εκ τούτου, το 75% των επιχειρήσεων διαφωνεί με την εφαρμογή του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
H πλειονότητα των επιχειρήσεων (82%) συμμετείχε στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις. Ως προς το ύψος του ποσοστού έκπτωσης σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις πραγματοποίησε εκπτώσεις μεταξύ 11% και 40%.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εαρινής εκπτωτικής περιόδου επιβεβαιώνεται η κυρίαρχη τάση που καταγράφεται σε όλες τις έρευνες του ΙΝΕΜΥ για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τις Κυριακές. Το 75% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής 5 Μαΐου.