Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έστειλε ψευδή στοιχεία στους οικονομικούς ελεγκτές!

on .

GRAFEIOKRATIA

• Καλά, ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων είναι... σκανδαλοποιός, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τα «κατορθώματά» της τα έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές με ντοκουμέντα. 

Οπως τώρα κι αυτό που ακολουθεί κι αφορά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων που πληρώνει η Δημοτική Επιχείρηση - όλοι εμείς δηλαδή - και που αποδεικνύει πως επιχειρήθηκε η παραπλάνηση εισαγγελικών αρχών και ορκωτών λογιστών! Διότι πέρυσι, ύστερα από ρεπορτάζ στον «Πρωινό Λόγο» και στο stotapsi.gr, διατάχθηκε οικονομικός έλεγχος και ζητήθηκε κατάσταση με όσους υπαλλήλους χρησιμοποιούν τηλέφωνα της επιχείρησης.

Παραπλανητικά στοιχεία
Ο αντιπρόεδρος κ. Μάκης Χρυσοστόμου, όμως, με έγγραφό του (αρ. πρωτ.6432/11-9-2018), έστειλε στους ελεγκτές παραπλανητικά στοιχεία!
- Πρώτον, διότι η κ. Γεωργία Γιώτη (στην επίμαχη κατάσταση σημειώνεται με σταυρό, όπως και το τηλ.), που αναφέρεται ως ...εργαζόμενη στα συνεργεία αποχέτευσης, είναι Δημοτική Σύμβουλος, αμειβόμενη Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου ΑΕ, Υπεύθυνη της Επιτροπής για τα Κληροδοτήματα και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη του κ. Μπέγκα!
Ότι πρόκειται περί αυτής, προκύπτει κι από το ότι στις καταστάσεις μισθοδοσίας της ΔΕΥΑΙ, δεν υπάρχει τέτοιο όνομα.
- Δεύτερον, διότι άλλο τηλέφωνο (σημειωμένο με ερωτηματικό), αναφέρεται ότι δόθηκε στο δήμαρχο - πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, αλλά παρανόμως παραχωρήθηκε στον κ. Χρυσοστόμου (με τον μισθό των 2.134 ευρώ...), στον οποίο όμως είχε δοθεί κι άλλο τηλέφωνο, με όριο τα ...250 ευρω το καθένα αντί των 100, που ορίζονται από το νόμο!
- Και τρίτον, διότι αυτό το ίδιο τηλέφωνο (που σημειώνεται με ερωτηματικό), το πλήρωνε μεν η ΔΕΥΑΙ, αλλά το χρησιμοποιούσε πρώην δημοσιογράφος, μόνιμη υπάλληλος του Δημοσίου πλέον, εδώ και χρόνια, που παρέχει όμως τις υπηρεσίες της στον κ. Μπέγκα - και τώρα προεκλογικά!

Ποινικές και πολιτικές ευθύνες
Μετά από όλα αυτά, φυσικό είναι να προκύπτουν ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες για τον δήμαρχο - Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Θωμά Μπέγκα, τον αντιπρόεδρο κ. Χρυσοστόμου, που εξαπάτησαν τις Αρχές που διενεργούν τον οικονομικό έλεγχο! Βεβαίως και γιά την κ. Γιώτη, η οποία δέχτηκε να εμφανίζεται ως υπάλληλος της ΔΕΥΑΙ γιά να της δοθεί γιά χρήση ένα τηλέφωνο, ενώ γιά την πρώην δημοσιογράφο, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις, αν το πληρώνει το τηλέφωνο η ΔΕΥΑΙ από τον Σεπτέμβριο και εντεύθεν κι αν έχει αλλάξει το όνομα χρήστη, που μάλλον δεν μπορεί να γίνει.

***
Με τέτοιες τακτικές πάντως, δικαίως καθένας μπορεί να κάνει διάφορες εκτιμήσεις, αν εκεί στη ΔΕΥΑΙ προσπάθησαν να παρουσιάσουν κι άλλα, πιο σοβαρά εικονικά, ψευδή στοιχεία κατά τη διάρκεια του οικονομικού ελέγχου, για να μη μένει όμως σε κανένα η παραμικρή αμφιβολία ότι λειτουργεί ως «προσωπικό μαγαζάκι», που φυσικά κοστίζει πολύ ακριβά στους πολίτες των Ιωαννίνων.