ΜΙΧ. ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ: Να αναγνωριστεί το Κεφαλόβρυσο ως Μαρτυρικό Χωριό

on .

BLAXOI 9 5 2019

• Να κατατεθεί αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε η κοινότητα Κεφαλοβρύσου να αναγνωριστεί ως Μαρτυρικό Χωριό ζητούν οι απανταχού Κεφαλοβρυσίτες.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικης Αμφικτιονίας (και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.Β.) Μιχάλης Μαγειρίας, συνοδευόμενος από την Νομική Σύμβουλο της Π.Β.Α. Χαρά Βλεσσίδου, τον Αντιπρόεδρο Βασίλειο Γκερμότση, εκπροσώπους όλων των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Κων/νο Γκέκα, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητας Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών Βασίλειο Κούρο, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου Καλλιρρόη Γραμμόζη, τον εκπρόσωπο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου Ευάγγελο Καραμάνη και άλλους, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη ζητώντας να παρθεί σχετική απόφαση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα στο Υπουργείο.
Η Π.Β.Α. και οι υπόλοιποι Φορείς του Κεφαλοβρύσου κατέθεσαν έναν πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο, όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το αίτημα είναι δίκαιο και σωστό διότι σε προηγούμενη διαδικασία αναγνώρισης Μαρτυρικών Χωριών ανά την επικράτεια το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε συμπεριλάβει το Κεφαλόβρυσο.