Αναστέλλονται λόγω εκλογών οι εργασίες στα Δικαστήρια και οι πλειστηριασμοί

on .

AITHOUSA DIKASTHRIOU

• Δεν θα λειτουργήσουν τα Δικαστήρια όλης της χώρας, λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, από τις 22 Μαΐου ως και τις 5 Ιουνίου και το διάστημα αυτό δεν θα διεξαχθούν διαδικασίες πλειστηριασμών.
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό από 22 έως και 31 Μαΐου, ενώ, εφόσον υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η αναστολή λειτουργίας τους θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου. Όλες οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 22 Μαΐου και δεν περατωθούν, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου.
Επίσης, η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών αναστέλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 24 έως και 28 Μαΐου και σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών οι εργασίες αναστέλλονται από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου.
Τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, θα ρυθμιστούν από τους διευθύνοντες των δικαστηρίων.