Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων!

on .

MAKSIMOS ANAKYKLOSH GKINES 7 5 19

• Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπαίνουν τα Γιάννενα κι αυτό χάρη στις επιδόσεις που πέτυχε η εκστρατεία ανακύκλωσης την οποία διεξήγαγε επί μία εβδομάδα στην πόλη η Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Την επιτυχία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας ανακοίνωσε χθες από το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε στην Παραλίμνιο περιοχή ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος θέλησε να σηματοδοτήσει την έναρξη λειτουργίας του με την επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ.

Εντυπωσιακή προσέλευση
Τα Γιάννενα λοιπόν πέτυχαν ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση γυαλιού, με τον όγκο του ανακυκλώσιμου υλικού που συγκεντρώθηκε από τις 28 Απριλίου και μέχρι χθες να ανέρχεται σε 135 τόνους. Πρόκειται για χιλιάδες γυάλινες φιάλες που μέσα σε λίγες μόλις ημέρες διατέθηκαν προς ανακύκλωση!
Το ρεκόρ επιτεύχθηκε χάρη στην εντυπωσιακή προσέλευση και προσφορά ανακυκλώσιμου υλικού από φορείς, συλλόγους, σχολεία και πολίτες που με τη θερμή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Μητρόπολης Ιωαννίνων απέδειξαν ότι η τοπική κοινωνία και ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος γενικότερα και έτοιμη να συδράμει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση όταν της ζητηθεί.

Χθες η ζύγιση!
Χθες ο κ. Μάξιμος μαζί με άλλους ιερείς παραβρέθηκε στην τελική φάση του ζυγίσματος του γυαλιού που έφτασε στους 135 τόνους.
Παρόντες ήταν επίσης οι εκπρόσωποι της εταιρίας «Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τρέχει τη σχετική διαδικασία, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και συνεργάτες της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της προσπάθειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Μαρούλειο Λύκειο
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Μητρόπολης επισκέφθηκαν, πέραν των άλλων, μαθητές από το Μαρούλειο Λύκειο Κατσικά οι οποίοι είχαν κερδίσει το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης και ταξίδεψαν στην πολιτεία Milwaukee (Μιλγουόκι) των Η.Π.Α., όπου παρακολούθησαν την ομάδα μπάσκετ των Bucks στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ