Ναρκωτικά και παράνομη μετανάστευση στην κορυφή της αστυνομικής ατζέντας

on .

ASTYNOMIKOI PERIPOLIKA MPLOKO

• «Πλούσιος» ήταν ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. και κατά τον μήνα Απρίλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοτικότητα των αστυνομικών της Ηπείρου στην πάταξη της πάσης φύσεως εγκληματικότητας, η οποία «ανθεί» στην περιοχή μας!
Στην κορυφή της αστυνομικής ατζέντας βρίσκονται τα ναρκωτικά, ενώ και η παράνομη μετανάστευση εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τις Διωκτικές Αρχές, που και σ’ αυτό το πεδίο καταγράφουν τεράστιες επιτυχίες.
Οι υποθέσεις με φορτία χασίς εξ Αλβανίας… φιγουράρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στο αστυνομικό δελτίο, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν τα περιστατικά που αφορούν κατοχή και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, στα οποία εμπλέκονται τις περισσότερες φορές Έλληνες.

531 συλλήψεις
Σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα τον Απρίλιο συνελήφθησαν συνολικά 531 άτομα, από τα οποία 368 για παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών», 41 για ναρκωτικά, 6 για ληστείες, 7 για όπλα, 8 για κλοπές – διαρρήξεις, 4 για αρχαιοκαπηλία κ.α.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 265 κιλά χασίς, 125,52 γραμμάρια ηρωίνη, 5,1 γραμμάρια κοκαΐνη, 116 ναρκωτικά χάπια, 11 κυνηγετικά όπλα, 7 κιλά εκρηκτική ύλη, 44 πυροκροτητές, 8 κιλά λαθραίο καπνό, 1.343 λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.

Τρεις νεκροί…
Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει και ο απολογισμός της Οδικής Ασφάλειας για τον ίδιο μήνα, που κι αυτός δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν τον Απρίλιο στους δρόμους της Ηπείρου, έναντι 2 πέρυσι την ίδια περίοδο. Συνολικά σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (έναντι 12 το 2018).
Τα κυριότερα αίτια όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, μεταξύ άλλων ήταν: οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος • υπερβολική ταχύτητα • κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

7.204 παραβάσεις!
Πολλές όμως (7.204) ήταν και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους δρόμους της Ηπείρου τον προηγούμενο μήνα.
Πιο συγκεκριμένα: 1.253 για υπερβολική ταχύτητα, 49 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 230 για μη χρήση κράνους, 218 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 83 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 42 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 48 για αντικανονικό προσπέρασμα κ.α.
Σημειώνεται επίσης ότι τον Απρίλιο βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 749 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.