Πάσχα και η Γιαννιώτικη κοινωνία με αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης

on .

ERYTHROS PASXA

• Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες και στην Ήπειρο, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, μια πραγματικότητα που λόγω της εορταστικής περιόδου που διανύουμε γίνεται ακόμη πιο έντονη.
Είναι όμως παρήγορο το γεγονός ότι ειδικά τέτοιες μέρες ενισχύεται και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης των πολιτών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προσφέρει απ’ το υστέρημά της για την ενίσχυση δράσεων που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.
Πασχαλινές εορταγορές, τα έσοδα των οποίων προορίζονται για την ενίσχυση Ιδρυμάτων και Κοινωφελών Οργανισμών, διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από Δήμους, Μητρόπολη, Ερυθρό Σταυρό, αλλά και μεμονωμένες πρωτοβουλίες στόχο έχουν να ανακουφίσουν εκατοντάδες φτωχές οικογένειες, έτσι ώστε να μην στερηθούν τα αναγκαία μέσα στις γιορτές.

Ο Ερυθρός Σταυρός
Σε διανομή ειδών διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης σε 350 οικογένειες προχώρησε χθες το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα είδη συγκεντρώθηκαν στο τμήμα από πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιες από τις ανάγκες ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας με οποιονδήποτε τρόπο, είτε ως εθελοντές, είτε να εκπαιδευτούν, είτε απλώς να στηρίζουν τις δράσεις μας, όπως μπορούν» δήλωσε στον «Π.Λ.» η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Κατερίνα Ραμιώτη.
Στη χθεσινή διανομή παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΕΕΣ Ιωαννίνων Κώστας Ντακαλέτσης, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί με όσα μέσα έχει να καλύψει τις ανάγκες συνανθρώπων μας, όμως ο αριθμός τους ακολουθεί αυξητική πορεία, γι’ αυτό και χρειάζεται την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.
Κυρίως απηύθυνε κάλεσμα προς τις τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά τις μεγαλύτερες που έχουν και περισσότερες δυνατότητες, να συνδράμουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η «Πίνδος» και η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. που διέθεσαν προϊόντα τους για τη χθεσινή διανομή