Νέα επιστολή για τις μειονεκτικές περιοχές

on .

PROBATA BOSKOS

• Νέα επιστολή προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου (με κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου) για το θέμα των μειονεκτικών περιοχών απέστειλαν ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Γεν. Αγροτ. Συνεταιρισμός (Γ.Α.Σ.) Ιωαννίνων και η Ένωση Νέων Αγροτών.
Κι αυτό με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Βελβεντό Κοζάνης, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Γεωργίας κ. Hogan σχετικά με την διεύρυνση των κριτηρίων, βάσει των οποίων χαρακτηρίζονται οι κοινότητες ως μειονεκτικές.
Γι’ αυτό και οι τοπικοί φορείς καλούν τους αρμόδιους να εξετάσουν τον άδικο αποκλεισμό των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών από την λίστα των μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, σημειώνοντας πως για το θέμα έχουν σταλεί επανειλημμένα έγγραφα που τεκμηριώνουν τον άδικο αποκλεισμό των εν λόγω κοινοτήτων.
«Σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια προς άρση αυτής της αδικίας, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου για τους λόγους του αποκλεισμού, ώστε να γνωρίζουν και οι παραγωγοί αυτών των περιοχών την αιτία της μείωσης των εισοδημάτων τους» καταλήγει η επιστολή.