Δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας!

on .

DOREA ORGANON

• Ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής επέδειξαν οι γονείς του άτυχου 13χρονου που έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου στην Πρέβεζα, δωρίζοντας τα όργανα του παιδιού τους (νεφρούς, πνεύμονες και ήπαρ) σε ασθενείς στην Γερμανία και στη χώρα μας.
Το σοβαρό τροχαίο συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο μικρός επιστρέφοντας με το ποδήλατο στο σπίτι του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.
Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στη συνεχεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, ο μικρός δεν τα κατάφερε.
Όταν ανακοινώθηκε στους γονείς ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό, εκείνοι παρά τον ανείπωτο πόνο τους πήραν μια πολύ γενναία απόφαση, δωρίζοντας τα όργανα του γιου τους, προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι.
• Με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού και την ευχαριστεί δημόσια για το μεγαλείο ψυχής την ώρα της οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου διότι με την πράξη δωρεάς έδωσε ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
• Τα θερμά συλλυπητήρια ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «νοιώθει την υποχρέωση να την ευχαριστήσει δημόσια για το μεγαλείο ψυχής, την ώρα της βαρύτατης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου να αποφασίσουν την δωρεά των οργάνων σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Με την πράξη τους αυτή δίνουν ελπίδα και ζωή αλλά και το μέγιστο παράδειγμα ανθρωπιάς».