«Πονοκέφαλος» τα λάθος όρια σε Τοπ. Κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου

on .

KTHMATOLOGIO DHLOSH

• Τι κι αν δόθηκε παράταση μέχρι τις 10 Ιουνίου για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο; Στην περιοχή μας πολλοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα προσκόμματα κατά την διάρκεια της διαδικασίας για να δηλώσουν την περιουσία τους. 

Ένα σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στον Δήμο Ζαγορίου όπου ιδιοκτήτες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες καλούνται να καταβάλλουν πρόσθετα παράβολα για ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια τοπική κοινότητα, αλλά εμφανίζονται λανθασμένα σε άλλη!
Συνεχείς ήταν οι προφορικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου προς την Κοινοπραξία «Σχεδιασμός Α.Ε.-Ι. Ψαρράς». Διαπιστώνοντας όμως ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα απέστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας προς την Κοινοπραξία την οποία κοινοποίησε και στο «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.», ζητώντας άμεση διόρθωση του λάθους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή «η λάθος καταχώριση αφορά πολλές τοπικές κοινότητες, όπως: Δεματίου, Ιτέας, Καρυών, Καβαλλαρίου, Τριστένου, Γρεβενιτίου, Ασπραγγέλων, Δικορύφου και πολλών άλλων ακόμη.
»Στον Εποπτικό Χάρτη Κτηματογράφησης Δήμου Ζαγορίου, που είναι ανηρτημένος από την εταιρεία σας στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, τα όρια εμφανίζονται στην ορθή θέση, ενώ στο σύστημα που εφαρμόζετε εμφανίζονται τα λανθασμένα όρια.
Ένα ακόμη λάθος που δεν διορθώθηκε αφορά την Τοπική Κοινότητα Καρυών, η οποία αναγράφεται ως Τοπική Κοινότητα Καρυών (Ασφάκας), η οποία όμως βρίσκεται στο Δήμο Ζίτσας και μετονομάστηκε σε Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης».
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο και ο Δήμος δεν μπορεί να δηλώσει δημοτικά ακίνητα των τοπικών κοινοτήτων, αφού αυτά εμφανίζονται στα διοικητικά όρια άλλων τοπικών κοινοτήτων από αυτές που πραγματικά ανήκουν.
Καταλήγοντας ο Δήμος Ζαγορίου ζητά άμεση λύση του προβλήματος, για να συνεχιστεί ομαλά η κατάθεση των δηλώσεων ακινήτων των πολιτών, αλλά και του ιδίου του Δήμου στο Κτηματολόγιο, εφαρμόζοντας το Εποπτικό Χάρτη Κτηματογράφησης Δήμου Ζαγορίου.