Δράση της Greenpeace κατά των υδρογονανθράκων

on .

YDROGONATHRAKES

• Σε ειρηνική κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται τα μηχανήματα των σεισμικών εργασιών για την έρευνα υδρογονανθράκων των εταιριών Repsol και Energean στα Γιάννενα προχώρησαν μέλη της τοπικής κοινωνίας και ακτιβιστές του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ζητήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με την ενεργειακή και κλιματική πολιτική της Ελλάδας.
«Κοντά στο τέλος της εποχής του πετρελαίου η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει τη μισή χώρα σε πετρελαϊκές για εξορύξεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Από την πλευρά του το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στις Εξορύξεις στην Ήπειρο Ηλίας Ευθυμίου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «προστατεύουμε την υδρολογική καρδιά της Ελλάδας, τα ποιοτικά μας προϊόντα, τον ήπιο τουρισμό και, πάνω από όλα, την υγεία μας…».