Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κατάφερε να βρει ξανά τον βηματισμό του

on .

BAKALOPOULOU

• Θετικός είναι ο απολογισμός δράσης του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που μετά από μια περίοδο δύσκολη, με καλή οικονομική διαχείριση και ποιοτικές καλλιτεχνικές επιλογές, βρήκε ξανά τον βηματισμό του, όπως σημείωσαν χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου.
« Μέσω του ΔΗΠΕΘΕ οι ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις έφτασαν και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του Δήμου, ενώ η κορύφωση τω δράσεών του ήρθε με το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει ένας θεσμός παγκόσμιου βεληνεκούς», τόνισε ο κ. Μπέγκας, ευχαριστώντας παράλληλα την Πρόεδρο, το Δ.Σ., την Καλλιτεχνική Διευθύντρια και όλους τους υπαλλήλους του ΔΗΠΕΘΕ για την σπουδαία δουλειά.
Η Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ
Από την πλευρά της η κ. Βακαλοπούλου τόνισε ότι την πενταετία αυτή, το Καμπέρειο Θέατρο, έγινε και πάλι σημείο αναφοράς για το θεατρόφιλο κοινό, λειτουργώντας όλες τις Σκηνές: Παιδική, Εφηβική, Κεντρική, Καλοκαιρινή και Πειραματική.
Όπως είπε, την περίοδο 2014 – 2019 το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έχει προχωρήσει στην υλοποίηση 25 θεατρικών παραγωγών και ανέβασε 610 παραστάσεις τις οποίες συνολικά παρακολούθησαν 150.000 θεατές! «Πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό που βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο. Και που πολλαπλασιάζει τη δύναμή του όσο περισσότερο διαχέεται. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει και θα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε, με φαντασία και ενσυναίσθηση, μια σειρά από δράσεις, εκδηλώσεις και προγράμματα, που στόχο έχουν να φέρουν τον πολιτισμό πιο κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στους νέους, στα παιδιά (το κοινό του μέλλοντος), στο κοινό του Δήμου μας, της περιφέρειάς μας», σημείωσε η κ. Βακαλοπούλου.
Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κατάφερε να ενταχθεί στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, που συντονίζει και ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου. Τέλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των θεατρικών ομάδων του Δήμου, στην υποστήριξη της συμμετοχής των μαθητών στο Θέατρο αλλά και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.