Έμεινε στα… χαρτιά ο κυκλικός κόμβος της Λεωφ. Δωδώνης!

on .

KOMBOS DODONHS POLYKLADIKO

• Οι Δημοτικές Αρχές έρχονται, φεύγουν αφού ολοκληρώσουν τη θητεία τους, καινούριες τις διαδέχονται, όμως ορισμένα προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μεγάλου αριθμού Γιαννιωτών παραμένουν… διαχρονικά και άλυτα!
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Λεωφόρου Δωδώνης, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού, με στόχο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε ένα σημείο με μεγάλη κίνηση οχημάτων αλλά και πεζών. Έργο για το οποίο είχαν υπάρξει εξαγγελίες, αλλά τελικά δεν προχώρησε!
Στο θέμα αναφέρονται με ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» τονίζοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει σοβαρή ευθύνη για την κυκλοφοριακή αναρχία που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου, η οποία μπορεί να κοστίσει ακριβά σε ζωές!

Θα έλυνε προβλήματα
Ένας κυκλικός κόμβος στη Λεωφόρο Δωδώνης, στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού όπου σήμερα είναι και το ΙΕΚ Ιωαννίνων θα βοηθούσε πολύ στη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε ένα από τα πιο επιβαρυμένα σημεία της πόλης, όπου μάλιστα περπατούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και σπουδαστές.
Πέρα από τα παιδιά, ο συγκεκριμένος κόμβος θα διασφάλιζε την εύκολη και ακίνδυνη έξοδο στη Δωδώνης των οχημάτων που κατεβαίνουν από την οδό Βελισσαρίου, ενώ θα διοχετεύονταν πιο εύκολα όσα μπαίνουν στην οδό Κράψης στα Σεισμόπληκτα. Ωστόσο, το έργο δεν έγινε και η κατάσταση παραμένει προβληματική!

Οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες»
Σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» επανέρχονται στο θέμα του κόμβου τονίζοντας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «Η οδική ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική στις μέρες μας. Πολλοί εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, ασχoλούνται με την ανάλυση και διερεύνηση των παραγόντων και των αιτίων για τα τροχαία ατυχήματα, καθώς επίσης και με τρόπους αποφυγής τους. Όλοι αυτοί σίγουρα δεν γνωρίζουν το ιδιότυπο καθεστώς που υπάρχει σε κάποια σημεία της πόλης μας, όπου... όποιος πρόλαβε να περάσει, πέρασε. Δείτε την αρχή της Δωδώνης. Ο κυκλικός κόμβος που θα έπρεπε να υπάρχει από καιρό, εξαφανίστηκε… δια μαγείας. Για πέντε σχεδόν χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει να συνεχίζεται αυτή ακριβώς η κατάσταση. Και δίπλα υπάρχει Σχολικό συγκρότημα, ενώ τα πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ αυτοκινήτων...».