Άφησε την τελευταία του πνοή την ημέρα των γενεθλίων του!

on .

KALAITZHS 14 4 2019

• Με τον πιο τραγικό τρόπο έκλεισε η πολύωρη επιχείρηση αναζήτησης που στήθηκε για τον Ηλία Καλαϊτζή, τον 39χρονο αστυνομικό, πατέρα 4 ανήλικων παιδιών, ο οποίος το Σάββατο κι ενώ είχε πάει για πεζοπορία με φίλους του στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου έπεσε σε χαράδρα βάθους 700 περίπου μέτρων στο όρος Τύμφη.
Χθες το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν την σορό του άτυχου αστυνομικού, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο που για ώρες παρακολουθούσε το θρίλερ της αναζήτησής του, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.
Τραγική ειρωνεία της μοίρας αποτελεί το γεγονός ότι το δυστύχημα συνέβη ανήμερα των γενεθλίων, όταν μαζί με φίλους του επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράκας από δύσβατο μονοπάτι. Κάποια στιγμή γλίστρησε κι έπεσε στη χαράδρα.
Αμέσως και κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή διασωστών από την 5η ΕΜΑΚ και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κόνιτσας και Ιωαννίνων, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν και εθελοντές διασώστες.
Ταυτόχρονα με την επίγεια επιχείρηση, είχε εκδοθεί αίτημα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να συνδράμει στις έρευνες ελικόπτερο από το Άκτιο.
Το ελικόπτερο απογειώθηκε κανονικά όμως εμφάνισε βλάβη και χρειάστηκε να επιστρέψει στη βάση του.
Ακολούθησε η διαδικασία επισκευής του και το ελικόπτερο πέταξε ξανά στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
Τελικά ο επίλογος γράφτηκε χθες το μεσημέρι με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ένας νέος άνθρωπος, σύζυγος και πατέρας 4 ανήλικων παιδιών, που λάτρευε την πεζοπορία και την ορειβασία, δεν θα γυρίσει στην οικογένειά του…