Νέα μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα στα Τίρανα

on .

ALBANIA 14 4 2019

• Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να είναι η Αλβανία, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην γειτονική χώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Η τελευταία διαδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε τεταμένο κλίμα, όπως μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας στα Τίρανα ήταν σφοδρές ενώ υπήρξε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Μάλιστα σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης πέντε άντρες της αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και τραυματίες δημοσιογράφων και πολιτών.
Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών η παραίτηση Έντι Ράμα και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Έχουν δημιουργήσει δύο Αλβανίες, μία για την πλειοψηφία του λαού, που δεν έχει δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή και οι γονείς φυλακίζονται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, και μία άλλη για αυτούς που είναι υπεράνω του νόμου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, Λουλζίμ Μπάσα. Και ζήτησε τη διενέργεια «πρόωρων εκλογών», τη συγκρότηση «μιας μεταβατικής κυβέρνησης», όπως και την «αποχώρηση της κυβέρνησης Ράμα».
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα καταδίκασε τα επεισόδια και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».