Είδε τον Χάρο… πριν την ώρα της 92χρονη στην Αετόπετρα Κόνιτσας

on .

FAROS PERIPOLIKO

• Τον φόβο και τον τρόμο έζησαν χθες τα ξημερώματα μια 92χρονη γυναίκα και ο 61χρονος γιος στην ακριτική Αετόπετρα Κόνιτσας, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με δυο ληστές, οι οποίοι αφού τους ακινητοποίησαν, άρπαξαν από το σπίτι χρήματα, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν αστραπιαία, αφού λίγες ώρες αργότερα οι δυο θρασύτατοι δράστες, ημεδαποί όπως αποδείχθηκε, ηλικίας 34 και 28 ετών, εντοπίστηκαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.
Μάλιστα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν τα κοσμήματα και στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Νέα απάτη με επιδότηση
Στο μεταξύ, μια ακόμη διαδικτυακή απάτη εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. καλώντας τους πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Η τελευταία περίπτωση αφορούσε απάτη σε βάρος 69χρονου ημεδαπού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονης ημεδαπής, ενώ αναζητείται συνεργός της.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα τον Ιούλιο του 2018 ο συνεργός της 29χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 69χρονο και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος πρόσθετης επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣΠΑ, για τουριστική επιχείρηση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.
Σύλληψη για ηρωίνη
Στα Γιάννενα από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ηρωίνη, βάρος ενός γραμμαρίου.