Ο Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων θα αναλάβει νέες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας

on .

ERYTHROS STAYROS GIANNENA

• Με βασικό μέλημα να αποκατασταθεί η εύρυθμη διοικητική του λειτουργία και να ανοιχθεί ακόμη περισσότερο στην κοινωνία των Ιωαννίνων, ανέλαβε καθήκοντα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των νέων μελών και έγινε η συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ., με τον δικηγόρο (και νομικό σύμβουλο του «Π.Λ.») Κώστα Ντακαλέτση να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου.
Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο γιατρός Σπύρος Νίκας, Γραμματέας ο δικηγόρος Δημήτρης Αλεξίου, Ταμίας η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Τόπουλου, ενώ μέλη είναι οι: Γεωργία Αναγνώστου (συνταξιούχος), Γιάννης Γιαννακάκης (γιατρός), Δέσποινα Καμπούρη (προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας), Αλέγρα Μάτσα (συνταξιούχος) και Πέτρος Σκαπινάκης (γιατρός).
Ο νέος Πρόεδρος Κώστας Ντακαλέτσης, μιλώντας στον «Π.Λ.» αμέσως μετά την εκλογή του, έθεσε το γενικό πλάνο της Διοίκησης, που θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, προβολή του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και ανάληψη νέων δράσεων. Ένας θετικός παράγοντας για να πάει μπροστά ο Τοπικός ΕΕΣ, είναι η συναντίληψη που υπάρχει μεταξύ των μελών της νέας Διοίκησης, όπως το επιβεβαίωσε και ο κ. Ντακαλέτσης, ο οποίος δήλωσε πώς «έχουμε ένα συμβούλιο πολύ δεμένο και όλα τα μέλη του κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος».
Ως προς τις άμεσες προτεραιότητες του νέου Δ.Σ., ο νέος Πρόεδρος επιγραμματικά ανέφερε, ότι «θέλουμε έναν Ε.Ε.Σ. χωρίς εσωτερικές τριβές, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και πρώτος στόχος μας είναι η εξομάλυνση όποιων τυχόν προβλημάτων υπάρχουν».
Η αρχή θα γίνει -πρόσθεσε- από την αποκατάσταση της εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, καθώς όπως κατέληξε ο κ. Κ. Ντακαλέτσης επιδίωξη της νέας Διοίκησης είναι να προβληθεί το έργο του Ε.Ε.Σ. στην κοινωνία, που δεν είναι γνωστό σε όλες του τις πτυχές και παράλληλα να αναπτυχθούν νέες δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Διανομή τροφίμων
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη το Π.Τ. Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διανομή τροφίμων σε 313 ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η διανομή περιλάμβανε λάδι, αλεύρι, γάλα, φακές, μακαρόνια, ζάχαρη, αλάτι, ρύζι, τοματοπολτό, φασόλια, μέλι, φέτα, χυλοπίτες, χυμό.