ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ: Υπό κράτηση μάρτυρας λόγω αντιφάσεων στην κατάθεσή του

on .

GIAKOYMAKHS

• Με την επανεξέταση του μάρτυρα, για τον οποίον η έδρα εξέφρασε σοβαρές υπόνοιες, για ψευδή κατάθεση και ψευδορκία, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, η δίκη των 9 Κρητικών για την πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη.
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέτασή του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει, να αμφιβάλει και να αρνείται, σχετικά με τα όσα είχε προανακριτικά καταθέσει στην Αστυνομία. Ο μάρτυρας κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της χθεσινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του σήμερα το πρωί.
Χθες κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή.
Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν τα περιστατικά «πειράγματα ή πλάκες», ενώ ένας χαρακτήρισε ακραίες κάποιες καταστάσεις.
Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών, που εκείνη την στιγμή ήταν μέσα στο ακροατήριο. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε:» «Δεν είσαι άνδρας».
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε ότι στις ποινικές δίκες έχουμε μεγάλη ένταση, προσθέτοντας πως οι μάρτυρες, ανάλογα με το τι προσλαμβάνει ο καθένας είναι λογικό να πέφτουν σε κάποιες μικρές αντιφάσεις, παρεκκλίσεις, μετά από καιρό, στο ακροατήριο.