«Αλλαγή σκυτάλης» στην ηγεσία της Πανηπειρωτικής

on .

KIAMOS MAKHS PSE

• Aλλαγή σκυτάλης στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη μεγαλύτερη οργάνωση απόδημων Ηπειρωτών της χώρας, έφεραν οι πρόσφατες εκλογές, οι οποίες οδήγησαν στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Τον μέχρι πρόσφατα Πρόεδρο της ΠΣΕ Γιώργο Δόση διαδέχεται ο γνωστός δικηγόρος και δημοτικός τραγουδιστής Μάκης Κιάμος, με καταγωγή από τη Θεσπρωτία, ο οποίος καλείται να οδηγήσει την Πανηπειρωτική σε μία νέα εποχή με έναν ρόλο πιο ενεργό στα τεκταινόμενα της Ηπείρου και πιο επωφελή για την περιοχή μας. Ευχές στη νέα Διοίκηση έστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.

Η νέα Διοίκηση
Ομαλά και χωρίς εντάσεις διεξήχθησαν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. Από αυτές προέκυψε νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον κ. Μάκη Κιάμο. Η υπόλοιπη σύνθεσή του είναι η εξής: Α΄ Αντιπρόεδρος Βασίλης Παπαϊωάννου. Β΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Γαβριήλ. Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Κολιούσης. Ειδικός Γραμματέας Αλέξανδρος Σπύρου. Ταμίας Πάκης Γκογιάνος. Αναπληρωτής Ταμίας Νίκος Παπαναστασίου. Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος. Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη. Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Έφορος Πνευματικού Κέντρου Κώστας Λιάγκας.

Κατανομή εδρών
Οι 25 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανεμήθηκαν στις παρατάξεις ως εξής: «Ενότητα για την Ήπειρο» ψήφοι 201, έδρες 12. «Ηπειρωτική Συσπείρωση» ψήφοι 173, έδρες 10. «Εθελοντική Συμμαχία Ηπειρωτών» ψήφοι 56, έδρες 3. Μεμονωμένος υποψήφιος ψήφοι 7.
- Από την παράταξη «Ενότητα για την Ήπειρο» εκλέγονται στο Νομό Ιωαννίνων οι Γκόνη Μαρίκα, Ζηκόπουλος Κώστας, Σπύρου Αλέξανδρος, Χατζής Αναστάσιος. Από τη Βόρειο Ήπειρο ο Τζομάκας Γιώργος. Από το Νομό Θεσπρωτίας οι Γαβριήλ Κώστας, Δάλλας Δημήτριος, Κιάμος Μάκης. Από το Νομό Άρτας οι Κοντός Αντώνης, Τούμπουρος Χρήστος. Από το Νομό Πρέβεζας οι Ευθυμίου Χριστόφορος και Σπυράκος Αθανάσιος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Κουρτέσας Γιώργος και Μάτσικας Αλέξανδρος.
- Από την «Ηπειρωτική Συσπείρωση» στον Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται οι Γκογιάννος Προκόπης, Κοντούλη Αναστασία, Λάππας Κώστας, Λιάγκος Κώστας. Από το Νομό Θεσπρωτίας οι Κολιούσης Σωτήρης, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Παπαθανασίου Νίκος. Από το Νομό Άρτας ο Νάκης Γιάννης. Από το Νομό Πρέβεζας οι Γιαννούλης Νίκος, Τζάκου Μαρίνα. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται ο Βλάχος Γιώργος.
- Από την «Εθελοντική Συμμαχία Ηπειρωτών» εκλέγεται στον Νομό Ιωαννίνων ο Παπαϊωάννου Βασίλης, στον Νομό Θεσπρωτίας η Παπαδοπούλου Θελξιόπη (Λίλιαν) και στον Νομό Άρτας ο Παπαπάνος Κώστας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Τα συγχαρητήριά του προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες αναφέρει: «Γνωρίζω πως η Ηπειρωτική φλόγα καίει στις καρδιές σας, όπου κι αν βρίσκεστε και η προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος είναι διαχρονική. Η ιστορία της Ηπείρου άλλωστε, είναι μια ιστορία δύναμης και αντοχής, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών. Γι’ αυτό πιστεύω πως έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε μαζί ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των Ηπειρωτών -των εντός και εκτός «των τειχών»- ώστε επενδύοντας σε όλα όσα συνθέτουν την ταυτότητα μας, στο παρελθόν και το παρόν μας, να δημιουργήσουμε με εξωστρέφεια το μέλλον μας».