Λήστεψαν αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Τιράνων!

on .

AERODROMIO ALBANIAS 9 4 2019

• Αλβανοί αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους πολλούς ενόπλους που εισέβαλαν χθες στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα αεροσκάφος.
Οι ένοπλοι μασκοφόροι ληστές μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκλεψαν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να σκοτωθεί.
Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο που στοχοθετήθηκε από τους ληστές είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του αεροσκάφους είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και στολές παραλλαγής μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρευρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα. Το αεροπλάνο επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό τη Βιέννη.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας που σκοτώθηκε βρέθηκε να έχει επάνω του ένα όπλο, μια χειροβομβίδα και γεμιστήρες με σφαίρες.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Κάποιες αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως άλλες πηγές ανέφεραν ότι η λεία μπορεί να είναι πενταπλάσια.