Αίτημα Δημάρχου Πάργας για τη χρηματοδότηση του Αρχοντικού Βασιλά ‰ Σε πανηγυρικό κλίμα τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμν. Καναλλακίου

on .

KANALAKI

• Σύσσωμες οι τοπικές αρχές της Ηπείρου, έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καναλλακίου, που έγιναν την περασμένη Κυριακή από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Πάργας», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας, ο οποίο υπενθύμισε πως η δημοπράτησή του είχε γίνει το 2004, ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει έξι χρόνια νωρίτερα με τη χωροθέτηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του έργου, το οποίο πέρασε πολλές αντιξοότητες και τελικά έγινε δυνατή η ολοκλήρωσή του χάρη στην πρόσθετη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τους πρόσθετους πόρους 340.000 ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε και σε άλλες χρηματοδοτήσεις που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών ανταποκρινόμενος σε αιτήματα του Δήμου του, ενώ του ζήτησε και τη χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου, την αποκατάσταση του αρχοντικού της οικογένειας Βασιλά και τη μετατροπή του σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, με προυπολογισμό 1.500.000 ευρώ. Αίτημα για το οποίο δεσμεύτηκε να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ο Υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.