Πιστώσεις 8,2 εκ. ευρώ για τρία έργα εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου

on .

tzami

• Τρία ακόμη σημαντικά έργα δρομολογεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς μετά από αίτημα που υπέβαλλε στις 15 Μαρτίου 2019, εξασφάλισε τις αντίστοιχες πιστώσεις- 8.200.000 ευρώ συνολικά- από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Τα δύο αφορούν βελτίωση των οδικών υποδομών: Πρόκειται για τη βελτίωση/ασφαλτόστρωση του δρόμου Άρτα- Ευρυτανία (τμήμα Αστροχώρι- Μεγαλόχαρη- Δήμου Τετραφυλλίας – β΄ φάση) με προυπολιογισμό 5.000.000 ευρώ, τη νέα είσοδο- μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, με 2.200.000 ευρώ και την αναστήλωση του τεμένους Ιμαρέτ με 1.000.000 ευρώ.
«Πρόκειται για τρία έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου. Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.