Προς υπογραφή η σύμβαση για τη νέα γέφυρα στο Καβαλάρι

on .

KABALARI 4 4 2019

• Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της Τοπικής Κοινότητας Καβαλαρίου, αλλά και του Δήμου (πρώην Ανατολικού Ζαγορίου και νυν Ζαγορίου) ικανοποιείται μετά από 15 χρόνια από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία διέθεσε σημαντική πίστωση για να κατασκευαστεί σύγχρονη γέφυρα στον Ζαγορίτικο ποταμό δίπλα στο παλιό πέτρινο τοξωτό «Μεγάλο Γεφύρι» που είχε καταρρεύσει το 2004.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που διεξήχθη και προχωρά η διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Πρόκειται για το έργο: «Κατασκευή γέφυρας στο Καβαλάρι μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο σημείο αυτό λόγω καιρικών συνθηκών» προϋπολογισμού 378.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η «Σ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.».
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς και τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια και σημειώνει: «Η κατασκευή του αναγκαίου αυτού έργου, έστω και τόσα χρόνια μετά, θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και τις μετακινήσεις τους για τις αγροτικές ασχολίες στο Καβαλάρι, οι οποίες εξυπηρετούνταν από το πέτρινο «Μεγάλο Γεφύρι» που είχε κατασκευαστεί τον 18ο αιώνα. Βέβαια, η απώλεια του μνημείου αυτού είναι αναντικατάστατη, υπήρξε ολιγωρία που οδήγησε στην κατάρρευση και δυστυχώς δεν αναστυλώθηκε, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί θετική εξέλιξη η γεφύρωση του Ζαγορίτικου στο σημείο αυτό».