Ολική επαναφορά στον Ερυθρό Σταυρό!

on .

ERYTHROS STAYROS GIANNENA

• Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στα 84 περιφερειακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, κατέδειξαν ότι τα χιλιάδες μέλη του θέλουν να δουν τον Οργανισμό να προχωράει μπροστά και να μην επιστρέψει στα θολά νερά της εποχής Μαρτίνη.
Σε κεντρικό επίπεδο ο κ. Αντώνης Αυγερινός (Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού μέχρι το 2018) αναδείχθηκε πρώτος με μεγάλη διαφορά, σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον Ανδρέα Μαμαντόπουλο (νυν Πρόεδρο) ν’ ακολουθεί αρκετά πιο πίσω. Σημαντική η παρουσία και της κας Τζένης Λιάγκα από τα Τρίκαλα που ανήλθε στην τρίτη θέση. Τα Γιάννενα θα εκπροσωπηθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο από τον κ. Κώστα Τσάγκα που εκλέχθηκε, ενώ μεγάλη χαμένη φαίνεται να είναι η νυν Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων, κα Μάρθα Παπαδόπουλου, που δεν εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο.

Στα Γιάννενα
Σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα ξεκαθάρισαν από το βράδυ της Κυριακής αφού τα αποτελέσματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Νίκου Γερασιμίδη, που είχε εκδιωχθεί πέρυσι το καλοκαίρι, έκανε «ολική επαναφορά» εφόσον σύσσωμο (πλην του κ. Γερασιμίδη, της κας Μούλια και της κας Σπέγγου που δεν έβαλαν υποψηφιότητα) εξελέγη στις εννέα πρώτες θέσεις που θα αποτελέσουν το νέο Δ.Σ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους επτά του περυσινού Δ.Σ. (Γεωργία Αναγνώστου, Ιωάννη Γιαννακάκη, Δέσποινα Καμπούρη, Σπυρίδωνα Νίκα, Κωνσταντίνο Ντακαλέτση, Πέτρο Σκαπινάκη, Αλέγρα Μάτσα) το νέο Δ.Σ. συμπληρώνεται από την Κωνσταντίνα Τόπουλου, Κοινωνική Λειτουργό και από τον Δημήτρη Αλεξίου, δικηγόρο (πρώην αρχηγό των Σαμαρειτών), ο οποίος επίσης είχε εκδιωχθεί το 2018. Μάλιστα η εκλογή του στις πρώτες θέσεις των σταυρών προτίμησης (μαζί με τον κ. Νίκα) δείχνει ότι η περυσινή αντικατάστασή του δεν είχε έρεισμα στις τάξεις των Σαμαρειτών.

Ικανοποίηση Γερασιμίδη
Ο προηγούμενος πρόεδρος (2016-2018) του τοπικού περιφερειακού τμήματος, Νίκος Γερασιμίδης, δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Γιάννινα αποτελεί πλήρη ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο, αφού οι επί 2 ½ χρόνια προσπάθειές του για να ξαναστηθεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και να αποκατασταθεί στην κοινωνία το όνομα του Ερυθρού Σταυρού, προς στιγμήν φάνηκαν να ακυρώνονται, με την άρον-άρον αντικατάστασή του πέρυσι τον Ιούνιο, από την κα Μάρθα Παπαδοπούλου. Το νέο συμβούλιο αποτελεί τη συνέχεια εκείνης της περιόδου, εκλεγμένο πλέον από τους ίδιους τους ερυθροσταυρίτες, που αναγνώρισαν, με την ψήφο τους, το έργο που είχε επιτελεσθεί επί ημερών Γερασιμίδη.

Σύμπνοια και ανιδιοτελής προσφορά
Μετά από χρόνια περιπετειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να βρίσκεται στα πρόθυρα διαγραφής του από την Διεθνή Ομοσπονδία, είναι ανάγκη να επέλθει ηρεμία και νηφαλιότητα σε όλα τα τμήματα και ταυτόχρονα να μπουν οι βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα. Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε το νεοκλεγέν μέλος στο τοπικό περιφερειακό τμήμα, κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης (νομικός σύμβουλος του «Π.Λ.»): «Σε τοπικό επίπεδο απαιτείται σύμπνοια, ανιδιοτελής προσφορά και «άνοιγμα» στην τοπική κοινωνία. Ο Ερυθρός Σταυρός δεν είναι ένα απλό σωματείο, όπως κάποιοι θέλουν να το εμφανίσουν. Δεν είναι μια τυχαία μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Είναι ένας οργανισμός καταξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου, με ουσιαστική προσφορά πολλών δεκαετιών, στην πρώτη γραμμή όλων των σημαντικών γεγονότων. Αυτή την καταξίωση οφείλουμε να την ανανεώσουμε στη σκέψη όλων των συμπολιτών μας».