Διακεκριμένοι γιατροί απ’ όλη την Ελλάδα σε διημερίδα για ενδοκρινείς αδένες

on .

IATRIKH SYNANTHSH 1 4 19

• Μια υψηλού επιπέδου, πανελλήνιας εμβέλειας επιστημονική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, στην «ιατρική πρωτεύουσα» της Ελλάδας όπως πολλοί δίκαια την χαρακτηρίζουν.
Επρόκειτο για την εαρινή διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, η οποία διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Grand Serai, προσελκύοντας πλήθος επιστημόνων απ’ όλη την Β.Δ. Ελλάδα!
Συνδιοργανωτής της σημαντικής αυτής διημερίδας –τελούσε υπό την αιγίδα της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- ήταν η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου μας, ενώ «ψυχή» της εκδήλωσης υπήρξε ο Ηπειρώτης αναπλ. καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος, που ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Μεγάλη συμμετοχή
Στην επιστημονική συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 50 διακεκριμένοι επιστήμονες (Καθηγητές, Δ/ντές Κλινικών, Επιμελητές) από πολλές «συγγενείς» ειδικότητες της Ιατρικής Επιστήμης και ιδιώτες γιατροί και νοσηλευτές από πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Δηλώσεις Προέδρου - Γ.Γ.
Όπως τόνισαν στον χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος της ΕΕΧΕΑ κ. Ισαάκ Κεσίσογλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Κουτελιδάκης, στην διημερίδα «αναπτύχθηκαν θέματα αιχμής που παραμένουν πάντα επίκαιρα. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και ενδιαφέροντα περιστατικά τα οποία συζητήθηκαν με την μέθοδο της διαδραστικής παρουσίασης, ενώ αναλύθηκαν θέματα που προβληματίζουν καθημερινά όλους εκείνους που ασχολούνται με την χειρουργική των ενδοκρινών αδένων».
Οι σύγχρονες εξελίξεις που παρουσιάσθηκαν από εξειδικευμένους χειρουργούς, ενδοκρινολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, παθολογοανατόμους και πυρηνικούς ιατρούς, συμβάλλουν στην λήψη ορθότερων αποφάσεων κατά την άσκηση της χειρουργικής.