Έχουν σύγχρονο αξονικό, αλλά όχι και γιατρούς να τον λειτουργήσουν!

on .

GN ARTAS

• Τελειωμό δεν έχει το πρόβλημα με τη λειτουργία αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Άρτας. Μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί από τις συχνές βλάβες που παρουσίαζε ο παλιός, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται σε ιδιωτική ιατρική μονάδα, το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε νέο αξονικό, πλην όμως δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό να τον λειτουργήσει.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, για αξονικές εξυπηρετούνται μόνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται και τα περιστατικά που φθάνουν στο ΤΕΠ. «Είναι προφανές ότι με δύο γιατρούς στο σύνολο του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος δεν μπορεί να γίνουν ραντεβού και να λειτουργήσει το τμήμα στο σύνολό του προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νομού», αναφέρει ο Σύλλογος, ο οποίος προσθέτει ότι οι δύο θέσεις ακτινοδιαγνώστη που είχαν προκηρυχθεί έμειναν άγονες, γιατί κανένας δεν θέλησε να πάει στο Νοσοκομείο.
Στην Πρέβεζα
Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει διωγμό μερίδας γιατρών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας από την Διοίκηση εξέδωσε η Τριμελής Επιτροπή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
«Συνάδελφοι με τις ίδιες εφημεριακές υποχρεώσεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά αναλόγως πόσο είναι αρεστοί στη Διοίκηση και κατά πόσο μπορεί να τους χειραγωγήσει ή όχι», τονίζει και σε άλλο σημείο προσθέτει ότι «με τις συμπεριφορές αυτές χάσαμε γαστρεντερολόγους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους και τον δεύτερο παθολογοανατόμο. Η ουρολογική έκλεισε, το γαστρεντερολογικό έκλεισε όπως επίσης το πνευμονολογικό και το παθολογοανατομικό εργαστήριο. Με αυτά τα δεδομένα η επίθεση που δέχονται οι γιατροί που είναι ένας ή δύο στα τμήματα και κατά συνέπεια με αυξημένο φόρτο εργασίας και χωρίς βοήθεια από ειδικευόμενους έχει ήδη οδηγήσει και νυν υπηρετούντες γιατρούς να καλοβλέπουν νοσοκομεία όμορων νομών και να σχεδιάζουν την απόδρασή τους, ιδιαίτερα αυτοί που κατοικούν έτσι κι αλλιώς σε άλλες πόλεις…».