Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών

on .

GATSIOS KON

• Το μήνυμα για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος, ο οποίος περιόδευσε στο Δελβινάκι.
Ο κ. Γάτσιος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, το οποίο καλύπτει υγειονομικά έναν πληθυσμό που υπερβαίνει τις 10.000, καθώς στην ευθύνη του ανήκουν περί τα 100 χωριά, και συζήτησε με την Διευθύντρια και τους εργαζόμενους. «Οι εργαζόμενοι επιτελούν σπουδαίο έργο, με μεγάλη υπευθυνότητα και αφοσίωση και πρέπει να στηριχθούν. Η σημασία της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας είναι σπουδαία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γάτσιος επισκέφθηκε, επίσης, το Υποθηκοφυλακείο Πωγωνίου, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Δελβινακίου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Όπως ανέφερε, «οι δημόσιες υπηρεσίες σε μια ακριτική περιοχή, όπως ο δήμος Πωγωνίου, έχουν έναν διπλό ρόλο. Πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη συγκράτηση και ενίσχυση του πληθυσμού σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με στενά δημοσιονομικά κριτήρια, αλλά να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους, διαφορετικά η ερήμωση θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια».