Με ένα απλό χαρτί θα εξασφαλίζουν άδεια παραμονής οι μετανάστες!

on .

BITSAS METANASTES

• Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για σταδιακή και μεθοδική αλλοίωση του εκλογικού σώματος με τις αθρόες ελληνοποιήσεις, όπως πολλοί φοβούνται και όπως το επεσήμανε μόλις την περασμένη Τετάρτη ο «Π.Λ.», επιβεβαιώθηκε χθες από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.
Σε ομιλία του προς την Πακιστανική Κοινότητα της Αθήνας, ούτε λίγο, ούτε πολύ τους ανακοίνωσε πως με ένα οποιοδήποτε χαρτί, ακόμη και με ένα γράμμα που μπορεί ένας μετανάστης να έχει λάβει ή να έχει στείλει θα διευκολύνεται για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του!
Η ομιλία Βίτσα, που καταχειροκροτήθηκε από τους Πακιστανούς, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Υπουργού. «Ο κ. Βίτσας -ανέφερε- υπόσχεται νομιμοποίηση σε όλους τους Πακιστανούς. Με απύθμενο θράσος υπερηφανεύεται ενώπιον της Πακιστανικής Κοινότητας για τη ρύθμιση νόμου που ψήφισε η κυβέρνησή του, η οποία επιτρέπει με ένα οποιοδήποτε χαρτί, ακόμη και μια επιστολή, να χορηγείται άδεια παραμονής για τρία χρόνια. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -μετά τη θάλασσα- “ούτε τα όνειρα έχουν σύνορα”. Δυστυχώς, τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται εφιάλτης για τους Έλληνες».
Οι δεσμεύσεις του κ. Βίτσα περιλάμβανε και ένα ακόμη «βήμα, που αφορούσε την πρωτοβουλία του να μεταβεί στο Πακιστάν ώστε για να βρει λύση για τις επανενώσεις οικογενειών. Συγκεκριμένα η δήλωση – πρόκληση του Υπουργού ανέφερε τα εξής: «Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει άλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του.
Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».
Η λύση του προβλήματος, περιλαμβάνει ασφαλώς και την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην «ελληνοποίησή τους», καθώς όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός μέσω της ενσωμάτωσης των μεταναστών θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας…