«Φρένο» σε 110 κιλά χασίς και δύο συλλήψεις στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 28 3 19

 

• Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε χθες το πρωί μια ακόμη μεγάλη ποσότητα χασίς. Η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όπου συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας 57χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος αλλοδαπός.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δυο άνδρες και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, 107 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 110 κιλών και 330 γραμμαρίων.
Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκε το Ι.Χ. που ήταν νοικιασμένο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Έναντι 800 ευρώ!
Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στο Κομπότι Άρτας, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 36χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής 800 ευρώ, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 30 και μία 40χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 36χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Άλλες συλλήψεις
- Στο Δελβινάκι συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 4 μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
- Στην Γέφυρα Καλογήρου συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.